Architectuurstudenten UHasselt dingen mee naar internationale Multi-Comfort House prijs

Nationale selectie op 21 april

ISOVER, marktleider in minerale wol, organiseert jaarlijks de internationale Multi-Comfort house Student Contest voor architectuurstudenten. Naar goede gewoonte organiseren de deelnemende landen eerst een ‘national stage’, waarbij de studenten ontwerpen uitwerken voor de opdracht en waarbij uiteindelijk één team van studenten wordt geselecteerd. De opdracht is dit jaar, voor het eerst sinds het bestaan van de wedstrijd, een renovatieproject van bestaande appartementsgebouwen. Op vrijdag 21 april bepaalt de jury het laureatenteam dat de Belgische kleuren in Madrid zal verdedigen.

Elk voorgesteld project moet beantwoorden aan de 5 Multi-Comfort House criteria die door de groep Saint-Gobain, waarvan ISOVER deel uitmaakt, werden bepaald: een zeer laag energieverbruik, een gezond binnenklimaat, een hoge duurzaamheid en een hoog comfortniveau op het vlak van thermiek, akoestiek en licht. De opdracht is dit jaar de renovatie van twee appartementsgebouwen in het oosten van Madrid. Het doel is niet alleen de duurzame opwaardering van de gebouwen zelf, maar ook van de omliggende omgeving, zodat die aantrekkelijker wordt voor jonge families.

Een hele uitdaging dus voor de vier groepjes van drie studenten van UHasselt die zich kandidaat stellen voor de Belgische selectie. Het winnende project dingt uiteindelijk mee naar de hoofdprijs op het International Multi-Comfort House Student Contest in Madrid, van 31 mei tot en met 2 juni.

De prestigieuze wedstrijd vormt voor de deelnemers een unieke kans om ideeën te ontwikkelen, maar ook om gedachten uit te wisselen met architectuurstudenten en -docenten, zowel uit eigen land als uit andere landen. Zo doen ze een erg waardevolle ervaring op, die hen meer vertrouwd maakt met de architectuur in de praktijk.

Het programma voor de Belgische selectie op 21 april ziet er als volgt uit:

  • 12u30 – 14u30: voorstel projecten aan de jury
  • 14u30 – 15u30: deliberatie
  • 16u00 – 19u00: prijsuitreiking en receptie

Uitnodiging

Als journalist bent u van harte uitgenodigd op de prijsuitreiking en receptie, op 21 april, van 16u00 tot 19u00 in zaal Sky High in het Radisson Blu hotel in Hasselt: Torenplein 8, 3500 Hasselt. Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen aan snjezana.tadic@saint-gobain.com voor 20/4/2017.

Contacteer ons
Ward Vanhee Two cents
Over Isover

ISOVER is wereldmarktleider op gebied van isolatie met minerale wol. Deze positie werd bereikt door innovatieve ambitie en technische knowhow te koppelen aan respect voor het milieu en een toekomstgerichte, duurzame levensstijl. Met ISOVER isolatie ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit en de beste thermische en akoestische resultaten. ISOVER staat garant op het gebied van brandveiligheid, gebruiksvriendelijkheid en service.

Isover
Saint-Gobain Construction Products Belgium / Division ISOVER
Sint-Jansweg 9 - Haven 1602
B-9130 Kallo