Architectuurstudenten UHasselt dingen mee naar internationale Multi Comfort Student prijs

Nationale selectie op 24 april

Saint-Gobain organiseert voor de 15e keer de internationale Multi Comfort Student Contest voor architectuurstudenten. Naar goede gewoonte organiseren de deelnemende landen eerst een ‘nationale ronde’, waarbij de studenten ontwerpen uitwerken voor de opdracht en waarbij uiteindelijk één team van studenten wordt geselecteerd. De opdracht voor deze editie is een bijzondere uitdaging: een stadsvernieuwingsproject rond het Crescenzago metrostation in Milaan. Drie groepjes van drie studenten van UHasselt zullen onder elkaar uitmaken wie de Belgische kleuren in Milaan zal verdedigen. Op 24 april bepaalt de jury het nationale laureatenteam.

Multi Comfort criteria

Elk voorgesteld project moet beantwoorden aan de vijf Multi Comfort criteria die door de groep Saint-Gobain werden bepaald: een hoog thermisch en akoestisch comfort, een ideale lichtinval, een gezond binnenklimaat, een hoge graad van duurzaamheid en een laag energieverbruik. Daarbij komen nog de specifieke uitdagingen van het Milanese project, dat zich focust op de renovatie van drie bestaande gebouwen, die verbonden zijn met een nieuwbouwontwikkeling voor gemengd gebruik: residentieel, openbaar en commercieel.

Duurzame stadsvernieuwing

Het winnende project moet voldoen aan de duurzame visie van de stad Milaan voor 2030, passen binnen de architecturale omgeving én economisch rendabel zijn. Een jury met onder meer Toon Tweepenninckx van A33 architecten en Frederik Vaes van UAU Collectiv bepaalt de laureaten van de nationale ronde, die meedingen naar de hoofdprijs op de International Multi Comfort Student Contest in Milaan, van 5 tot en met 8 juni.

Unieke praktijkervaring

De prestigieuze wedstrijd vormt voor de deelnemers een unieke kans om ideeën te ontwikkelen, maar ook om gedachten uit te wisselen met architectuurstudenten en -docenten, zowel uit eigen land als uit het buitenland. Zo doen ze een erg waardevolle ervaring op, die hen meer vertrouwd maakt met de architectuur in de praktijk.

Het programma voor de Belgische selectie op 24 april ziet er als volgt uit:

  • 13u30 – 14u30: voorstel projecten aan de jury
  • 14u30 – 15u30: deliberatie
  • 16u00 – 18u00: prijsuitreiking en receptie

Uitnodiging

Als journalist bent u van harte uitgenodigd op de prijsuitreiking en receptie, op 24 april, van 16u00 tot 18u00 in zaal Sky 4 in het Radisson Blu hotel in Hasselt: Torenplein 8, 3500 Hasselt. Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen aan amelie.donnet@saint-gobain.com voor 23/4/2019.

Voor meer informatie

https://multicomfort.saint-gobain.com/  

Contacteer ons
Amélie Donnet Solution Manager, Isover
Ward Vanhee Two cents
Amélie Donnet Solution Manager, Isover
Ward Vanhee Two cents
Over Isover

ISOVER is wereldmarktleider op gebied van isolatie met minerale wol. Deze positie werd bereikt door innovatieve ambitie en technische knowhow te koppelen aan respect voor het milieu en een toekomstgerichte, duurzame levensstijl. Met ISOVER isolatie ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit en de beste thermische en akoestische resultaten. ISOVER staat garant op het gebied van brandveiligheid, gebruiksvriendelijkheid en service.

Isover
Saint-Gobain Construction Products Belgium / Division ISOVER
Sint-Jansweg 9 - Haven 1602
B-9130 Kallo